Eetun Meriseikkailu

TARINA

 

Rakas päivä kirja. Minulta kysyttiin että haluaisinko lähteä mukaan. Haikaran laivan hylkyyn koska siellä ei ollut käynyt yhtään ihmistä koskaan. Siitä tulisi mahtavaa ja aion tietenkin lähteä mukaan. Saan kaverikseen mukaan Pojan nimeltään Huugo. Olen tuntenut vain yhden Huugon joka oli ala-asteella Ahjon koulussa. Me oltiin ihan hyviä kavereita mutta emme tulleet keskenään toimeen. Hyvä että saan isäni mukaan Norjaan koska hänellä on sillä välin töitä siellä. Näin kirjottaa Eetu päiväkirjaansa.

 

Torstaina aamulla aamupalaksi syötiin puuroa että molemmat jaksaisivat koko matkan. Klo:16.00 on tänään lähdettävä, muistuttaa isä -Minä tarvitsen mukaan märkäpuvun, räpylät, happipullon, sukelluskellon, sukellusrepun ja harppuunan.

Kun kello on 16.00 -Onko kaikki tavarat jo valmiina! Huutaa Eetun isä. Kyllä, vastaa hän takaisin. – Nyt voidaan lähteä, sanoo isä. Kun oltiin jo matkalla ei ajettu kuin 15 min kun Heille tulee nälkä.

He pysähtyivät syömään nugetteja.-Heille kyllä tuli paha ongelma koska siellä ei ollut paikkoja. Eetu keksi että viedään tarjottimet takaisin ja syödään ne autossa. Kun ruoka oli syöty jatkettiin matkaa.

Olimme puolessa  välissä matkaa kun tuli jo pimeää. Klo: 21.00 oltiin Norjan rajalla. – Onpa täällä hieno yöllä, sanoo molemmat yhtä aikaan. He olivat menossa Lilland hoteliin. Kun he olivat perillä oli pakko mennä nukkumaan että huomenna jaksaisi paremmin.

Perjantaina aamulla mentiin sukeltamaan. Eetu oli sika innoissaan. Isä ja Eetu oli ajamassa Satamalle päin. . Satamalla odotti jo vastassa Huugo. Eetun Naama räjähti. – EEiiii! Eetu huusi. Huugo oli sama kuin Eetun vanha ystävä. Molemmat ihmettelivät että miten juuri heistä tuli parit. Kun he kävelivät laituri kohti kummaltakaan ei päässyt sanaa suusta.

Ekana ennen Sukellusveneeseen lähtöä piti käydä pika harjoitukset. Kun harjoitukset  oli ohi piti lähteä jo sukellusveneeseen. Sukellusveneessä Huugo kysyi Eetulta. -Harjoittelitko sinä sukellusta varten? Kysyy Huugo. -No joo, vastaa Eetu tylsistyneenä. Oltiin perillä joten oli aika laitaa varusteet. -Noin nyt sain kaikki valmiiksi, sanoo Huugo innostuneena.

Kaikkien muitten piti lähteä moottoriveneellä pois kun pojat lähtivät sukeltamaan. -Nyt sitä mennään, sanoo Eetu.

Puolessa välissä meren alla oli jo tosi pimeää. -Katso tuolla on se hylky! Huutaa molemmat yhteen ääneen. He lähtivät heti hylyn sisälle. -Aarrehuoneessa on ihan hulluna aarteita mutta emme tulleet hakemaan niitä tänään, sanoo Eetu. – Siellä se on kuva suomesta. Kun tämä kuva oli valmis Haikaran laiva upposi. -Otamme tämän mukaan, sanoo Huugo. – Emme kyllä voi ottaa sitä mukaan koska  se on tehty laivalle, toteaa Eetu. Kinastelun jälkeen Huugo otti sen väkisin mukaan. Heidän piti lähteä koska tuli pimeä ja silloin on paljon haita.

Lauantai aamuna oli herättävä varhain koska laivasta piti hakea aarteita. Oli kulunut noin kaksituntia kun he pääsivät laivaan. laivassa oli tosi paljon kalojen pesiä ja ihmisten vanhoja luita. Heidän piti mennä pelottavan keittiön ohi jossa oli kapteeni Wilman.

-Siellä se on! huutaa Eetu. Huugoa ei kiinostanut yhtään se. Kun he pääsivät huoneeseen siellä oli tosi paljon aarteita. Molemmat halusivat kaikki ne. Onneksi heillä oli paljon pusseja mihin ne laitettaisiin.

Kun he pääsivät Sukellusveneeseen.  Molemmat repivät toisilta pusseja koska kummatkin halusivat rahat. Yhtäkkiä pussit menivät rikki ja niistä tippui aivan kaikki. – Oho, sanoivat molemmat yhteen ääneen. Onneksi heillä oli ajatus he hakivat imurin takakaapista. Kaikki kolikot imuroitiin imuriin. He aikoivat ottaa imurin mukaan ja rahat ylhäällä.

Heidän oli aika mennä veden pinnalle koska siellä oli vastassa isä, muut tutkija ja avustajat. Kun he olivat pinnalla niiden piti mennä riisumaan pukukoppiin vaatteet -vihdoin pääsee kotiin vai mitä? Kysyy Huugo Eetulta. -Niin, hä sanoin takaisin. Molempien mielestä molemmat ovat tosi hauskoja vaikka heillä onkin riitaa he ovat oikeasti hyviä ystäviä. He sopivat tapaamisen Oulun keskustassa.

Matka Eetulla ja isällänsä meni hyvin takaisin päin. Heti maanantaina hän meni Huugon kanssa sovittuun paikkaan. Heistä tuli vihdoin hyvät ystävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

50 − = 46